Opdrachtgever
Gemeente Middelburg

Locatie
Arnestein, Middelburg

Periode
2023-  2024

Projectbegeleiders
Erwin Lindhout & Ruben Tack

Over het project

De gemeente Middelburg is bezig met een spannend project op het Siloterrein. De gemeente wil van de loodsen en bebouwing die er nu nog staan een levendige omgeving van bedrijvigheid. Om dat voor elkaar te krijgen is de gemeente de samenwerking met Heykon aangegaan. Samen met de architect hebben we een sfeervolle nieuwe indeling gemaakt om dit loodsenterrein nieuw leven in te blazen.

Zo ver is het echter nog niet. Om dat te bereiken zijn er veel sloopwerkzaamheden nodig, verschillende delen van de loodsen die er nu nog staan moeten worden verwijderd. Het vrijgekomen bouwmateriaal zal zoveel mogelijk worden hergebruikt bij de vernieuwde bedrijfspanden. Op die manier gaan we duurzaam te werk en gebruiken we de materialen zo effectief mogelijk. Ook is er veel aandacht voor biodiversiteit en wordt er veel groen aangebracht waaronder bomen en begroeiing.

Dit project is een fantastische manier om van het Siloplein levendige en duurzame werkplek te creëren. We kijken ernaar uit om samen met de gemeente dit doel tot stand te brengen!

Meer over dit project.

Updates over het Siloplein

“29 juni 2023 presenteerden wij een plan om van het huidige industriegebied in Arnestein een levendige omgeving te maken waar mensen geïnspireerd kunnen werken in een levendige omgeving. Het siloplein werd getekend en we kunnen aan de start.”

Begin Revitalisering Siloplein29 juni 2023

“In het plan voor het Siloplein is er aandacht besteedt aan behoud van de natuur en hergebruik van de constructie. De te slopen loodsen worden niet afgedankt maar worden omgebouwd tot pergola's, ook is er ruimte voor bomen en worden bruikbare muren hergebruikt in het ontwerp.”

Constructie22 augustus 2023

“Eindelijk is het zover, het ontwerp is goedgekeurd door de opdrachtgever en het aanbestedingstraject kan gaan beginnen. We zijn blij dat we konden bijdragen aan het revitaliseren van dit plein en kijken vol verwachting uit naar de opbouw ervan!”

Goedgekeurd23 november 2023