Heykon silo plein

Opdrachtgever
Gemeente Middelburg

Locatie
Arnestein, Middelburg

Periode
2023 – 2024

Projectbegeleiders
Erwin Lindhout & Ruben Tack

De gemeente Middelburg is bezig met een spannend project op het Siloterrein. De gemeente wil van de loodsen en bebouwing die er nu nog staan een levendige omgeving van bedrijvigheid. Om dat voor elkaar te krijgen is de gemeente de samenwerking met Heykon aangegaan. Samen met de architect hebben we een sfeervolle nieuwe indeling gemaakt om dit loodsenterrein nieuw leven in te blazen.

Zo ver is het echter nog niet. Om dat te bereiken zijn er veel sloopwerkzaamheden nodig, verschillende delen van de loodsen die er nu nog staan moeten worden verwijderd. Het vrijgekomen bouwmateriaal zal zoveel mogelijk worden hergebruikt bij de vernieuwde bedrijfspanden. Op die manier gaan we duurzaam te werk en gebruiken we de materialen zo effectief mogelijk. Ook is er veel aandacht voor biodiversiteit en wordt er veel groen aangebracht waaronder bomen en begroeiing.

Dit project is een fantastische manier om van het Siloplein levendige en duurzame werkplek te creƫren. We kijken ernaar uit om samen met de gemeente dit doel tot stand te brengen!

Meer over dit project