Opdrachtgever
Woningcorporatie Zeeuwland

Locatie
Malta, Zierikzee

Periode
2023 – 2025

Projectbegeleiders
Erwin Lindhout & Ruben Tack

Medio oktober wordt de eerste heipaal geslagen op de bouwplaats van het inmiddels gesloopte multifunctioneel centrum in de Zierikzeese wijk Malta. Er komen twee luxe en eigentijdse appartementencomplexen voor in de plaats. Deze twee complexen worden gebouwd in opdracht van woningcorporatie Zeeuwland en in samenspraak met zorginstelling Emergis. Beide complexen worden gebouwd met het oog op de toekomst. Zo zijn alle appartementen levensloopbestendig en is er veel aandacht voor duurzaamheid.

In het compactere pand zullen 16 levensloopbestendige appartementen en huiselijke ruimtes worden ingericht voor de cliƫnten van Emergis. In het tweede pand komen 25 huurwoningen voor de woningbouwcorporatie Zeeuwland. Alle appartementen zijn volledig energieneutraal, als de bewoners begin 2025 hun intrek nemen betalen zij dus ook geen energiekosten over hun nul-op-de meter woningen maar zover is het nu nog niet.

Heykon heeft inmiddels al de benodigde vergunningen rond en onderzoek gedaan naar de brandveiligheid, akoestiek en de bodem. Daarnaast zijn ook alle tekeningen definitief en worden deze voorbereid om te gebruiken op de bouwplaats.

Meer weten over ons bouwmanagement begeleiding? Lees verder

Meer over dit project