Locatie
Malta, Zierikzee

Periode
2023 – 2025

Projectbegeleiders
Erwin Lindhout & Ruben Tack

Projectomschrijving

25 oktober is de eerste heipaal geslagen op de bouwplaats van het gesloopte multifunctioneel centrum in de Zierikzeese wijk Malta. Er komen twee luxe en eigentijdse appartementencomplexen voor in de plaats. Deze twee complexen worden gebouwd in opdracht van woningcorporatie Zeeuwland en in samenspraak met zorginstelling Emergis. Beide complexen worden gebouwd met het oog op de toekomst. Zo zijn alle appartementen levensloopbestendig en is er veel aandacht voor duurzaamheid.

In het compactere pand zullen 16 levensloopbestendige appartementen en huiselijke ruimtes worden ingericht voor de cliënten van Emergis. In het tweede pand komen 25 huurwoningen voor de woningbouwcorporatie Zeeuwland. Alle appartementen zijn volledig energieneutraal, als de bewoners begin 2025 hun intrek nemen betalen zij dus ook geen energiekosten over hun nul-op-de meter woningen maar zover is het nu nog niet.

Heykon heeft inmiddels al de benodigde vergunningen rond en onderzoek gedaan naar de brandveiligheid, akoestiek en de bodem. Daarnaast zijn ook alle tekeningen definitief en worden deze voorbereid om te gebruiken op de bouwplaats.

Meer over dit project

Updates over het Mdina project

“De herontwikkeling MFC Malta Zierikzee van 25 huurwoningen voor Zeeuwland en 16 levensloopbestendige appartementen voor Emergis. Heykon is verantwoordelijk voor de projectontwikkeling. In het voortraject is onze opdracht nu om vergunningsaanvragen en onderzoek uit te voeren.”

Begin Mdina-project10 mei 2023

“Alle vergunningen zijn inmiddels rond en de technische tekeningen worden klaargemaakt. Alles is nu geregeld zodat de bouw in oktober kan beginnen.”

Afronding voortraject26 juli 2023

“Het bord is geplaatst. Het Mdina project gaat nu écht beginnen. Wie langs de Zierikzeese wijk ‘Malta’ rijd, heeft hem al zien staan. Het informatiebord is inmiddels geplaatst. Het staat aan de rand van de (nog) lege bouwgrond waar 25 oktober de bouw dus écht gaat beginnen.”

Plaatsing bouwbord10 oktober 2023

“Op woensdagmiddag 25 oktober is de eerste heipaal geslagen op het terrein van het Mdina project. Het symbolische moment luid een nieuwe fase in voor het project. In deze fase gaat de bouw namelijk écht van start en dat gaat gepaard met nieuwe uitdagingen.”

Eerste heipaal voor het Mdina-project25 oktober 2023

“De bouwwerkzaamheden voor het Mdina-project verlopen voorspoedig! Voorbijgangers die langs het terrein komen waar het Multifunctioneel Centrum stond, kunnen nu de vorderingen van de constructiewerkzaamheden aan de eerste verdiepingen aanschouwen.”

Constructiewerkzaamheden in volle gang21 maart 2023