Mdina-project Zierikzee

25 oktober is de eerste heipaal geslagen op de bouwplaats van het gesloopte multifunctioneel centrum in de Zierikzeese wijk Malta. Twee eigentijdse appartementencomplexen onder de naam Mdina komen ervoor in de plaats. Deze twee complexen worden gebouwd in opdracht van woningcorporatie Zeeuwland en in samenspraak met zorginstelling Emergis. Beide complexen worden gebouwd met het oog op de toekomst. Zo zijn alle appartementen levensloopbestendig en is er bovendien veel aandacht voor duurzaamheid.

Mdina-project

In het compactere pand zullen 16 levensloopbestendige appartementen met huiselijke ruimtes worden ingericht voor de cliënten van Emergis. In het tweede pand komen 25 huurwoningen voor de woningbouwcorporatie Zeeuwland. Alle appartementen zijn volledig energieneutraal, als de bewoners begin 2025 hun intrek nemen betalen zij dus ook geen energiekosten over hun nul-op-de meter woningen maar zover is het nog niet.

Voor de bouw van het project is de keuze gemaakt om aan de slag te gaan met traditionele bouw. Dit betekend dat de dragende constructie wordt gemaakt uit kalkzandsteen en beton wat zorgt voor de stabiliteit van het vastgoed.

Voorbereiding

Heykon heeft al de benodigde vergunningen rond en onderzoek gedaan naar de brandveiligheid, akoestiek en de bodem. Daarnaast zijn ook alle tekeningen definitief en worden deze voorbereid om te gebruiken op de bouwplaats waar 25 oktober 2023 de eerste werkzaamheden beginnen aan het Mdina project.

Sfeer en duurzaamheid

Om van de appartementen een aangename woning te maken worden de gevels opgetrokken uit HSB en wordt daarbij veel glas gebruikt. Dit geeft de buitenkant een eigentijdse uitstraling en creëert veel lichtinval voor de appartementen.

Om de omgeving van de complexen even sfeervol te maken worden er meerdere bomen gepland op en rondom de parkeervakken voor verkoeling en sfeer. Ook worden er pergola’s aangebracht boven verschillende parkeervakken met daarop zonnepanelen om de benodigde energie op te wekken.

Zonnepanelen bedekken ook de daken van de twee complexen om aan de energiebehoefte te voldoen. Deze is nodig om middels de warmtepompen de temperatuur in de winter aangenaam te houden. Met aandacht voor duurzaamheid zijn de appartementen klaar voor een toekomst waar lang met plezier in wordt gewoond.

Heykon is trots op het werk dat tot nu toe is opgeleverd en wij kijken uit naar de bouw van dit mooie en toekomstbestendige project. Samen met Woningcorporatie Zeeuwland en Emergis realiseren we toekomst bestendig vastgoed!

Update 25 oktober 2023: Eerste heipaal voor het Mdina-project

Op woensdagmiddag 25 oktober is de eerste heipaal geslagen op het terrein van het Mdina project. Het symbolische moment luid een nieuwe fase in voor het project. In deze fase gaat de bouw namelijk écht van start en dat gaat gepaard met nieuwe uitdagingen.

Benieuwd naar hoe wij voor u toekomstbestendig vastgoed kunnen realiseren? Neem dan contact op.