De Torenflat in Gorinchem, een project van Heykon.

Projectnaam: De Torenflat

Opdrachtgever: De Molen Vastgoed
Locatie: Gorinchem
Jaartal: Bouwjaar 1950, Renovatie 2017-2018

Project begeleider: Erwin Lindhout

Erwin Lindhout Heykon

De opdrachtgever heeft de toren gekocht van de woningbouw corporatie in Gorinchem poort 6. Deze organisatie zou de toren eigenlijk in 2012 – 2014 slopen maar uiteindelijk is besloten om de toren te verkopen. De opdrachtgever wil de toren van een G naar een B label brengen. Gezien de toren inmiddels 67 jaar oud is zijn er ook veel installatie en brandveiligheid problemen die zij graag willen verhelpen. Heykon draagt zorg voor het gehele traject die deze toren zal doorlopen van schetsontwerp tot en met begeleiding van de uitvoering.
– Wij onderzoeken mogelijke scenario’s voor de sprong van een G naar een B label. Vervolgens worden de scenario’s doorberekend en worden deze kosten inzichtelijk gemaakt voor de opdrachtgever. Zij zullen zo een beeld krijgen van de investering bij elk scenario, en ook welke onderhoudskosten komen kijken bij deze scenario’s.
– Wij inventariseren alle brandveiligheid en installatie problemen en nemen deze mee in het ontwerp
– Wij stellen de toe te passen materialen en leveranciers vast, schrijven de benodigde technische stukken en verzorgen vervolgens de aanbesteding en contract vorming.
– Wij plannen de uitvoering in een zo kort mogelijke periode, de bouwplaats kosten zijn al snel 10% van een project dus de opdrachtgever heeft veel voordeel van een zo kort mogelijk traject. Ook zullen de bewoners sneller terug kunnen naar hun appartementen wat voor iedereen een stuk prettiger is.
– Wij denken mee in mogelijke kansen in het ontwerp zoals het creëren van extra appartementen en aan geven hoeveel rendement de opdrachtgever hieruit zou kunnen halen.
– Wij stemmen de technische details af met de aannemer en leveranciers. Door onze ervaring in vele verschillende sectoren zorgen wij ervoor dat de uitvoeringsdetails optimaal zijn en dat latere thermische of vocht problemen worden voorkomen